Google analytics:

El Vermut de Reus

oct. 19, 2021 | Novetats

El vermut és per a la ciutat de Reus una mica més que una beguda, és una institució. La marca de vermut de Reus és sinònim de qualitat i es porta produint aquest aperitiu des del segle XIX.

Aquesta beguda espirituosa eatà feta a partir de la maceració d’espècies i altres ingredients botànics com l’absenta en una base alcohòlica que solen ser vins.

Per què és tan famós?

El Vermut és en part tan famós pel misteri que li envolta ja que les fòrmules i els ingredients poden ser tan elaborats que fan impossible la seva còpia, per això cada productor té el seu toc i la seva personalitat.

Però el que realment ho fa tan famós és el moment d’aquest vermut, no veuràs a cap “ganxet” (com es diu als ciutadans de Reus) que no compleixi amb la seva cita el cap de setmana ja sigui amb amics o amb familiars en qualsevol plaça de la ciutat.

La història:

La producció de begudes alcohòliques a la ciutat de Reus es remunta a fa moltíssim temps, un moment en el qual la ciutat estava en auge, un moment en el qual es va popularitzar la frase “Reus-Paris-Londres”.

Durant el segle XVIII la ciutat era coneguda per la producció i exportació d’aiguardent, i juntament amb Paris i Londres marcaven el preu d’aquest producte.

Però parlant de vermut: Aquesta beguda es va originar a Alemanya, a la regió de Baviera i es va popularitzar a Itàlia com a beguda d’aperitiu, però aviat trobaria a Reus com a ciutat productora, ja que tènia una indústria preparada per a això.

Durant el final del segle XIX i principis del XX, Reus va arribar a tenir mes de trenta productors amb diferents marques que s’exportaven a diferents punts del món. Encara avui queden alguns dels productors més antics i que juntament amb nous productors han creat la marca “Vermut de Reus” que mantenen a la ciutat com l’autèntica capital d’aquesta beguda.

Com i quan es beu?

Aquesta beguda s’ha de beure freda, per això se sol servir amb un o diversos glaçons, amb un trosset de taronja (amb el vermut vermell) o de llimona (millor per al vermut blanc), i amb una oliva punxada en un escuradents.

El moment de beure’l també forma part d’aquest ritual i és habitual sentir l’expressió “l’hora del vermut” que sol ser al migdia entre les 12 i les 14 del migdia. Aquest moment se sol acompanyar també amb alguna cosa per a picotejar com unes tapes.

Gaudeix d’aquesta beguda amb moderació i gaudeix d’un bon moment en qualsevol terrassa de la ciutat.

tu placer es nuestra

Prioridad