Google analytics:

El Palau Bofarull

febr. 21, 2023 | Novetats

El Palau Bofarull és un palau situat a Reus, concretament en el carrer Llovera.

A Hotel Centre Reus estem molt aferrats a la història i la cultura de la nostra ciutat. Per això, avui volem parlar-vos sobre el Palau Bofarull, un edifici molt important que no us podeu perdre si visiteu Reus.

El Palau Bofarull és un palau situat a Reus, concretament en el carrer Llovera. És d’estil renaixentista i rep el nom de la família que el va construir a mitjan segle XVIII, per l’arquitecte Francesc Bofarull.

Les escenes representades fan referència al comerç i a una glorificació de la monarquia borbònica. El saló d’aquest palau, conté pintures que, a més de ser la peça més destacable de l’edifici, és l’única que obté la Diputació de Tarragona sense cap mena de modificació. Així i tot, s’ha hagut de restaurar totalment els paraments verticals, el paviment i les llums.

La família Bofarull va residir en l’edifici fins a 1863, quan la propietat va passar en herència als Querol Rius, comtes de Rius.

Més tard la societat recreativa L’Olimp va ocupar l’edifici fins a l’any 1963, en què va ser confiscat per la FAI (Federació Anarquista Ibèrica).

Acabada la guerra, va ser ocupat pel Front de Joventuts, fins que en la dècada dels quaranta va passar a les mans del Club de Natació de Reus Ploms. Aquesta entitat va conservar les diverses sales de l’edifici, cobrint l’ampli pati amb la condició d’introduir una sala de ball i un bingo.

El 1985 va ser comprat per la Diputació de Tarragona, amb l’objectiu de situar la seu de l’Escola i Conservatori de Música de la Diputació a Reus.

El projecte de restauració, obra de l’arquitecte Xavier Olivé, completa tres aspectes en la intervenció. D’una banda, restituir la volumetria original, excepte l’edificació existent a l’antic jardí, que ha estat reestructurada per a dotar l’edifici d’una sala d’audicions.

D’altra banda, la restauració rigorosa i estricta del Saló Noble, l’escala i la façana. I finalment les golfes, que es modifiquen i amplien per a situar les aules del Conservatori.

 

 

tu placer es nuestra

Prioridad

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.

ACEPTAR
Aviso de cookies