Google analytics:

Sant Jordi a Reus

abr. 7, 2023 | Novetats

Reus s’omple de roses i llibres per Sant Jordi

El 23 d’abril és la festa de Sant Jordi, i la ciutat de Reus s’omple de roses i llibres.

 

La tradicional festa té diversos components culturals, reivindicatius i comercials, que formen una celebració a la ciutat. A més, Reus va ser una de les primeres poblacions on es va iniciar l’organització d’aquesta mena d’actes.

 

El Mercadal, epicentre de la diada

El dia de Sant Jordi, les Biblioteques Municipals de Reus acompanyaran els autors que vulguin signar llibres en la plaça del Mercadal. Aquest espai tornarà a ser l’epicentre de la festa de Sant Jordi durant tota la jornada.

Des de bona demà es podran visitar les parades de roses i llibres. També participaran associacions com la Coordinadora de Danses Tradicionals de Reus, que presentarà la Festa de l’Arbre de Maig i a partir de les 19 h diferents elements festius sortiran en cercavila pels carrers més cèntrics de la ciutat. Una mica més tard podrem veure ”els Xiquets de Reus”, que faran l’exhibició castellera de Sant Jordi. La festa finalitzarà amb l’encesa del Drac, el Drac petit i la Víbria.

Però la festa no sols és el diumenge, sinó que dissabte 22 d’abril tindrà lloc el concert de Sant Jordi a càrrec de l’Orquestra Camerata XXI. La formació oferirà el concert ‘Danses i festes en Mas Calvó’ en un concert que obrirà per primera vegada les portes d’aquest espectacular edifici al públic. En aquest programa es descobriran les danses predecessores dels balls d’avui: la pavana, el minuet, la giga i la gallarda. I faran viatjar als espectadors en el temps i recordar com la música i la dansa sempre han anat agafades de la mà.

Des de Hotel Centre Reus volem animar a tothom qui vulgui a gaudir d’aquest cap de setmana tan especial on se celebra la festa de Sant Jordi, i recomanem que es visitin els espais imprescindibles per a aprendre la cultura ganxeta, mentre descanseu al nostre hotel.

Feliç Sant Jordi, us esperem!

tu placer es nuestra

Prioridad