Google analytics:

La Plaça del Castell

des. 30, 2022 | Novetats

La Plaça del Castell, un lloc amb encant.

Tens ganes de descobrir un racó més de Reus? Et mostrarem la informació necessària per a saber més d’aquesta bonica ciutat.

La Plaça del Castell és una plaça situada a Reus, concretament en el cor de la ciutat.
Està inclosa en l’inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya, i en aquest espai urbà, s’inicia el primer nucli de població desenvolupat en el segle XII, en la segona etapa de la Reconquesta, en començar la colonització del camp.

La plaça va funcionar com pati de l’antic Castell, i el primer document que esmenta aquest pati és de finals del segle XV. Aquest espai es va començar a urbanitzar durant el primer quart del segle XVII, quan els propietaris del Castell es van anar desprenent de les terres que havien estat de la fortalesa.

Com a dada curiosa, algunes referències del segle XIX ens indiquen que, els dilluns, se celebrava el mercat tant en aquesta plaça com sota els porxos de la plaça. Els porxos de la plaça del Castell són un element arquitectònic la ciutat de Reus, que també està inclòs en l’inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Aquests porxos estan situats en la zona nord-oest de la plaça, sustentats per pilars d’uns tres metres d’alçada i ocupen dos costats de la plaça, un íntegrament i l’altre una petita part.

Els edificis de la plaça no tenen més de tres pisos i en les seves plantes baixes podem trobar bars, botigues i restaurants, creant així un estil unitari i fent que sigui una de les places amb més ambient de Reus. La seva bona ubicació, de fàcil arribada, farà que augmentin les teves ganes de visitar la plaça, ja que del nostre hotel a la Plaça del Castell tan sols hi ha 1 minut caminant de distància.

tu placer es nuestra

Prioridad