Google analytics:

La Diada de Corpus en Reus

juny 19, 2023 | Novetats

La Diada de Corpus a Reus: Una festivitat medieval plena de tradició i alegria

 

La ciutat de Reus es prepara per a rebre la festivitat de Corpus, una celebració de primavera d’origen medieval que engalana els carrers amb el seu ambient festiu i les seves tradicions arrelades.

 

Coneguda com la Festa de Primavera, aquesta festivitat es converteix en un preludi de l’esperada festa major de la ciutat. En aquest blog, explorarem els elements principals que conformen la Diada de Corpus a Reus i descobrirem com els vilatans i visitants s’uneixen per a celebrar aquesta acolorida tradició.

 

El toc general de festa

La Diada de Corpus a Reus s’inicia amb el “tocgeneral de festa”, el qual marca el començament de les celebracions. Aquest toc general anuncia l’alegria i l’excitació que estan per venir, creant una atmosfera festiva en tota la ciutat.

 

 

La sortida dels gegants

Una de les atraccions més destacades de la festivitat és la “sortida dels gegants” (sortida dels gegants). Aquestes figures gegants, representant a personatges històrics i mítics, desfilen pels carrers de Reus, acompanyats per músics i ballarins. L’elegància i la majestuositat dels gegants són un veritable espectacle visual que captiva tant a nens com a adults.

 

La coca amb cireres

La gastronomia també juga un paper important durant la Diada de Corpus. Una delícia tradicional que no pot faltar és la “coca amb cireres” (pastís de cireres). El dia de Corpus, es reparteixen al voltant de 2.500 cocs amb cireres entre els nens de les escoles de Reus. Aquest dolç típic, elaborat amb cura, és un autèntic delit per als sentits i simbolitza l’arribada de la primavera.

La Diada de Corpus a Reus és una festivitat que uneix el passat i el present, on les tradicions medievals s’entrellacen amb la vida moderna. Durant aquests dies, Reus es transforma en un escenari vibrant, ple de color, música i alegria. La participació dels habitants i visitants, l’exquisida gastronomia i la bellesa dels catifesfan d’aquesta festivitat una experiència única.

En Hotel Centri Reus, et recomanem, si tens l’oportunitat de visitar Reus durant la Diada de Corpus, no et perdis l’oportunitat de submergir-te en aquesta celebració plena d’encant i tradició.

T’esperem!

tu placer es nuestra

Prioridad