La Casa Navàs per dins

des. 27, 2023 | Novetats

Avui ens endinsarem a la Casa Navàs per a descobrir la singularitat del seu interior. A més a més de passar les teves nits a Hotel Centre, pots viure una veritable aventura històrica si visites aquesta obra arquitectònica.

Aquest edifici, construït per l’arquitecte Lluís Domènech i Montaner i el decorador Gaspar Homar entre 1901 i 1908, és un dels millors exemples del Modernisme a nivell europeu. El projecte, encarregat pel comerciant de teixits Joaquim Navàs i la seva esposa, Pepa Blasco, va ser encarregat a l’arquitecte per a la construcció d’una casa botiga en una de les cantonades de la Plaça del Mercadal de Reus.

Exemple únic del Modernisme a Europa

 

Encara que a causa de les conseqüències de la Guerra Civil Espanyola, la Casa Navàs va sofrir alguns desperfectes, l’edifici ha arribat als nostres dies pràcticament tal com es va estrenar. Malgrat que, per causa dels bombardejos que va sofrir Reus com segona capital catalana, la casa va perdre la torre, gran part de la teulada i algunes de les dependències del segon pis, posteriorment els propietaris van restaurar bona part de les estances. 

Si entrem a l’edifici, podem admirar les seves vidrieres de més de dos-cents metres quadrats de superfície amb les seves claraboies, envans, portes i finestres. De fet, els millors artesans de l’època van acompanyar a l’arquitecte en la seva labor. Així que es conserva gran part dels elements de l’època de la seva construcció, com les ceràmiques, les pintures, els teixits de seda, els llums, etc.

Una veritable experiència històrica

 

L’edifici ofereix diferents experiències perquè et sentis part de la història modernista de la ciutat i et puguis posar en la pell dels reusenses del segle passat. 

  • En les visites guiades, un expert t’acompanya per la casa per a descobrir-te tots els seus detalls i curiositats. 
  • En les nits modernistes, a més d’una visita guiada per les estades de Casa Navàs, podràs escoltar la música de l’època mentre degustes un sopar dempeus en l’antiga botiga dels Navàs Blasco. 
  • Les visites teatralitzades ambientades en els anys 40 (després de la Guerra Civil), amb l’encarregat de la botiga Marcel Pons i el cap d’obres Pere Ferré, són la teva opció si vols descobrir els racons amagats de la casa. 
  • En l’activitat infantil “El jardí màgic de Cal Navàs”, un jardiner condueix als més petits per l’interior de l’edifici explicant-los la seva història a través d’un conte mentre van buscant formes, colors i elements de la naturalesa. 

 

Així que, si ets un amant del modernisme, no t’ho pensis més i vine a Reus de la mà d’Hotel Centre. T’estem esperant!tu placer es nuestra

Prioridad