Google analytics:

Les festes majors de Reus

juny 25, 2021 | Novetats

festes majors

A Reus se celebren 2 festes majors, Sant Pere i Misericòrdia. Des d’Hotel Centre us expliquem una mica sobre elles:

Sant Pere

La festa major de Sant Pere és considerada la més gran de Reus i aquesta reconeguda com a festa patrimonial d’interès nacional per la Generalitat de Catalunya.

Quan se celebra?

La data de la festa és el 29 de juny però les celebracions comencen en la revetlla de Sant Joan, el 23 de juny, amb l’arribada de \”la Flama del Canigó\”, \”el cercavila del gegant Carrasclet\”, \”el cercavila del foc del Ball dels diables\” i la foguera.

El dia de Sant Pere s’obren les portes del campanar i és l’únic dia de l’any que es pot visitar. També esclata la tercera \”tronada\” i enmig de la plaça Mercadal es realitza l’actuació dels grups festius i també l’actuació dels Xiquets de Reus.

Festes de Misericòrdia

Quan se celebren?

Les festes de Misericòrdia són la 2a festa major de Reus, també coneguda com a festa major petita i se celebra el 25 de setembre.

La vespra, el 24, els grups festius surten pels carrers en \”cercaviles\”, i també ho fa \”la cercavila del Masclet\”, molt popular. A la nit es realitza l’impressionant i massiu \”rosari de torxes\” que va donis de la plaça de la Pastoreta de Reus fins al santuari de la Verge de Misericòrdia.

El dia 25, el centre de la festa és en el santuari, amb el \”ofici\” i la baixada dels grups festius de la ciutat fins a l’ermita. En arribar, es fa un ball conjunt de tots els grups del festeig festiu, l’actuació castellera i a continuació té lloc la tradicional baixada del \”Ball de Diables\”, obert a la participació. Després ho fa l’àguila, incorporada en la festa en 1996, que balla dins del santuari el ball solemne curt.

La festa acaba amb una carretillada del Ball de Diables en l’exterior del santuari.

Hotel Centre Reus és el lloc ideal per a gaudir de les festes. Situats en el cor de la ciutat i just davant de la prioral de Sant Pere.

tu placer es nuestra

Prioridad