Google analytics:

El Carnestoltes de Reus

febr. 6, 2023 | Novetats

El Carnestoltes de Reus

El Carnestoltes de Reus; desfilades, disfresses, menjars populars i molt més.

El Carnestoltes de Reus consisteix en una setmana de celebració, prèvia a l’inici de la Quaresma, en la qual el poble queda sota la llei del Rei del Carnestoltes, amb moltes activitats.

A l’Hotel Centre creiem que és un pla genial perquè visitis la ciutat de Reus. Aprofitant, pots comptar amb nosaltres per a descansar, perquè actes no és que n’hi hagi pocs! I el nostre hotel està en el nucli de la ciutat.

A continuació t’expliquem tota la programació que es repeteix cada any durant la setmana de carnestoltes.

Del Dijous Llarder al Dimecres de Cendra, el Carnestoltes de Reus arriba carregat d’activitats i diversió. S’inicia la setmana abans amb les actuacions de les diferents comparses i la popular Guerra de Tomàquets, amb vermut i ball, entre altres activitats.

El Dijous Llarder destaca per l’arribada del Rei Carnestoltes a la plaça, quan s’invoca l’esperit carnavalesc durant l’acte inaugural i es dona pas al pregó del rei, que acaba amb un petit vermut popular. Ja ben entrada la nit, té lloc la disfressada d’escultures, moment en el qual es vesteixen alguns dels monuments més representatius de Reus.

El divendres la festa segueix a les escoles, a la tarda s’organitza el Ball del Moc amb un espectacle infantil i s’acaba amb la Cercavila de Carnestoltes. Això ocorre pel barri antic, durant el qual es canten versions satíriques de cançons populars.

El plat fort el trobem en el cap de setmana amb la plantada de carrosses i les diverses desfilades i balls. El dissabte té lloc la Rua de Lluïment, quan els diversos grups surten amb les carrosses per a mostrar les seves disfresses, i acaba amb el Ball de disfresses.

El diumenge continua amb la Desfilada matinal, el Ball Vermut, esmorzar, la batalla de confeti i, per a acabar, el Ball de Tarda que segueix fins ben entrada la matinada. La festa segueix fins al dimecres amb diverses activitats, balls i tradicions.

El dimarts el poble es reuneix per a vetllar les restes del Rei Carnestoltes, mort el dia anterior. Al mateix temps el grup de Diables protagonitza el característic Robatori del braç incorrupte. Seguidament, es duu a terme la crema del cos del Rei i la lectura del testament.

Finalment, el Dimecres de Cendra es tanquen les festivitats amb la Cercavila del Braç incorrupte i el descobriment de la Vella Quaresma. La Vella Quaresma és una figura de fusta d’una dona major de set cames, que es penja en la plaça i a la qual es van tallant els peus fins a Setmana Santa.

tu placer es nuestra

Prioridad