Google analytics:

Descobreix l’Institut Pere Mata! Una joia del modernisme a Reus

maig 21, 2024 | Sense categoria

Descobreix l’Institut Pere Mata! Una joia del modernisme a Reus

 

Si esteu allotjats al nostre Hotel Centre Reus a al ciutat de Reus i voleu conèixer una part essencial del patrimoni modernista de la ciutat, no podeu perdre l’oportunitat de visitar l’Institut Pere Mata. Aquest pioner complex hospitalari, dissenyat per l’arquitecte Lluís Domènech i Montaner a finals del segle XIX, és una de les obres més destacades del modernisme europeu i una part imprescindible de la Ruta del Modernisme de la ciutat de Reus.

 

Un complex hospitalari innovador

L’Institut Pere Mata va ser encarregat per un grup de reusencs amb la visió de crear un centre psiquiàtric avançat per a l’època. Domènech i Montaner va projectar un innovador complex hospitalari amb 11 pavellons principals, separats per amplis jardins que oferien un entorn tranquil i terapèutic per als interns. Aquest disseny seguia les noves línies de teràpia del moment, buscant millorar la qualitat de vida dels pacients.

 

Art, història i present

El complex destaca per la seva rica barreja de materials: pedra, maó, ceràmica i Mosaic, que reflecteixen la bellesa i funcionalitat de l’arquitectura modernista. Cada pavelló del complex té la seva pròpia personalitat.

 

L’institut Pere Mara és molt més que un hospital psiquiàtric; és un lloc on art, història i present es fonen per oferir una experiència única. Visitar aquest edifici us permetrà conèixer una part fonamental de la història de Reus i del moviment modernista europeu.

 

Des del nostre hotel, podreu arribar a l’Institut de manera fàcil i sense complicacions. No dubteu a preguntar al nostra personal per obtenir més informació i poder planificar la vostra visita.

 

No us perdreu l’oportunitat de descobrir un dels espais més emblemàtics de la ciutat de Reus i gaudir d’una experiència cultural inoblidable durant la vostra estada al nostre Hotel Centre Reus.

tu placer es nuestra

Prioridad