Google analytics:

Casa Navàs

juny 10, 2022 | Novetats

Avui coneixerem la Casa Navàs. Fa ja un temps us presentàvem i parlàvem sobre la Plaça Mercadal. És just en aquesta plaça, on trobarem l’edifici modernista per excel·lència de Reus. Construït entre 1901 i 1907, és considerat com un dels millors exemples de Modernisme en l’àmbit europeu. Lluis Domenech i Montaner va ser l’encarregat de fer realitat el projecte de la família Navàs.

La ciutat de Reus va ser durant unes dècades la segona ciutat més important de Catalunya. La família Navàs era propietària del magatzem tèxtil més gran de la localitat. Van adquirir aquest edifici en estat de semi ruïna amb l’objectiu d’obrir una nova botiga en la planta baixa i una luxosa casa en les zones superiors de l’edifici.

Joaquim Navàs estava immers en política i va haver de mudar-se a Barcelona. Aquí va caure malalt i, desafortunadament, va morir abans de poder veure les obres acabades. La que sí que va poder habitar la casa va ser la seva dona Pepa Blasco.

Durant la Guerra Civil, concretament l’any 1938 un bombardeig va destruir una de les torres i el coronament escalonat original de la casa. Per sort, l’interior no es va danyar i es conserva com el primer dia. A poc a poc es van fent restauracions amb la finalitat de conservar tots els elements decoratius de la casa.

Actualment, són els hereus del matrimoni Blasco-Font (nebots de Joaquim i Pepa) els qui han cedit una part de l’espectacular Casa Navàs a una empresa perquè gestioni la casa i les visites a aquesta.

Si visites Reus, no pots perdre’t aquesta increïble casa modernista, els seus taulells acolorits i els mosaics que s’amaguen en cada racó de les seves estades. Els interiors dissenyats per Doménech i Montaner i el decorador Gaspar Homar són una autèntica meravella. Visita aquesta meravella arquitectònica i consulta les activitats de la seva agenda per a viure una experiència única!

 

tu placer es nuestra

Prioridad