RUTA MODERNISTA

RUTA MODERNISTA

by HotelCentreReus, 16 gener, 2017

La ciutat de Reus ha vist néixer al llarg de la història personatges cèlebres com l’universal arquitecte Antoni Gaudí, el pintor Marià Fortuny, l’escultor Joan Rebull o el general Joan Prim, entre d’altres, que li han permès comptar amb un patrimoni d’edificis modernistes i una oferta d’activitats i equipaments culturals de primer ordre.

Prop de vuitanta edificis catalogats conformen un espectacular aparador de l’arquitectura modernista, obra d’arquitectescom Lluís Domènech i Montaner i Pere Caselles i Joan Rubió i Bellver, entre d’altres. La Ruta Modernista facilita la visita i el coneixement d’aquestes joies, entre les quals destaquen l’Institut Pere Mata o les cases Navàs, Rull i Gasull, totes elles obres de Domènech i Montaner, considerat un dels millors arquitectes del Modernisme europeu.

Reus també conserva la memòria del genial Antoni Gaudí, des de la seva casa natal als indrets que va freqüentar a la seva infantesa i adolescència abans de marxar cap a Barcelona. En aquest sentit, el 2007, la ciutat inaugura l’ambiciós projecte del Gaudí Centre, un innovador espai d’interpretació de la vida i l’obra d’un dels catalans més universals, l’arquitecte Antoni Gaudí. Serà un equipament de turisme cultural de nova generació i de referència internacional, ubicat al centre de la ciutat, on es podran entendre de manera interactiva les claus de l’arquitectura gaudiniana i descobrir la personalitat del geni i la seva vinculació amb Reus i l’entorn que va inspirar la seva obra. A més, l’espai també exposarà una selecció de projectes i objectes personals de l’artista que s’acompanyaran amb presentacions audiovisuals.

Mes informació en http://www.reus.cat/turisme