Reus, Capital de la Cultura Catalana 2017

Reus, Capital de la Cultura Catalana 2017

by HotelCentreReus, 15 gener, 2017

Reus serà la Capital de la Cultura Catalana l’any 2017. La Capital de la Cultura Catalana s’adreça a tot el domini lingüístic i cultural català. Té com a objectius els de contribuir a ampliar la difusió, l’ús i el prestigi social de la llengua i la cultura catalanes, incrementar la cohesió cultural dels territoris de llengua i cultura catalanes i, finalment, promocionar i projectar el municipi designat com a Capital de la Cultura Catalana, tant a l’interior com a l’exterior. El Parlament de Catalunya va donar suport a la Capital de la Cultura Catalana, per unanimitat de tots els grups parlamentaris, en data 25 de març de 2004.

Un dels grans potencials que té Reus i que ha valorat l’organització, és el seu ric, variat i nombrós calendari d’activitats culturals, que es distribueixen durant tot l’any i que es complementen amb les programacions estables dels teatres Fortuny, Bartrina, Bravium i Sala Santa Llúcia, a més de l’Orfeó Reusenc i Cal Massó, i les exposicions d’art ja siguin organitzades pel mateix ajuntament de Reus o per diferents galeries de la ciutat.

Es treballa al voltant de cinc eixos de treball per bastir la programació d’aquesta capitalitat: l’eix històric i del patrimoni; l’eix tradicional, festiu i popular; l’eix de la literatura i el pensament, l’eix de les arts i la creació i el cinquè eix, sobre coneixement, creativitat i innovació. Des de la regidoria de Cultura també es treballa perquè aquest projecte esdevingui una bona oportunitat per projectar la ciutat a l’exterior, a més d’aprofitar-lo per consolidar i potenciar dinàmiques culturals internes a la ciutat.

Reus ha previst en la seva candidatura preparar un conjunt d’activitats específiques lligades amb un altre dels grans eixos culturals, lúdics i turístics que té la ciutat i que és el Modernisme.